AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

logo 122x70

TERRADUR - Ipari padló

Általános leírás

A Terradur természetes adalékkal készülő, nagy szilárdságú szárazkeverék, amelyet monolit padlószerkezetek készítéséhez fejlesztettek ki. A felület ajánlott, minden olyan ipari és kereskedelmi épületben és környezetben, ahol a nagy kopásállóság, a hosszú élettartam és az esztétikus megjelenés követelmény. Ajánlott felhasználási területei a bevásárló központok, szállodák, welness létesítmények, bankok, irodaházak, luxuslakások, stb.


Különleges tulajdonságok

  • esztétikus megjelenés
  • nagy keménység, kopásállóság
  • sima, csúszásmentes felület
  • pormentes, könnyen tisztítható
  • számos színvariációban elérhető gyors kivitelezés


Alkalmazási mód

Az elkészült friss, megfelelően betömörített betonpadló első lehúzása után négyzetméterenként kb. 4 kg Terradur keveréket kell lehetőleg egyenletesen a felületre szórni. Miután a friss betonból kiváló víz a szárazanyagot átitatta, azt teli tárcsával be kell simítani. Ennek megtörténte után a második szintén 4 kg/m2 kerül szétterítésre, az elsővel pontosan megegyező módon. A procedúrát a más technológiáknál is használatos simítógépekkel (Tremix simítóval) kell befejezni, vagy kis terület esetén kézi fémsimítóval, amikor a padló már járható. A munka befejezése után legfeljebb 12 órával 0,1 liter/m2 Floorseal szétpermetezésével zárul le a teljes folyamat. A Floorseal rendszerben dolgozik a Terradurral, a felületet kezeli, beépül a beton szövetébe növelve annak kopásállóságát, és elősegíti a felület tisztántartását. Az elkészült padló további utókezelésre nem szorul, a betonszerkezet szilárdulása a szokásosnál gyorsabban történik.

A Terradur padlót maximum 4-5 nap elteltévével vetjük alá a csiszolási fázisoknak, hogy elérjük a kívánt terrazzo hatást. A csiszolás fázisai: durva-, finomcsiszolás, polírozás. Javasolt a polírozás után az elkészült felületet Terraseal kezelővel beereszteni, mert ez növeli a kopásállóságot, illetve megóvja a padló fényét. A Terradur bevonat önterülő változatát már meglévő betonra is fel lehet hordani.


Minőségi garancia

A Terradur beton adalékanyag megfelelő minőségét az A-257/2006 ÉME tanúsítja Kopásállóság: 3,9 cm3/50 cm2 Csúszásmentesség: csúszásmentes (lehet csúszásgátló kivitel is) Fagyállóság: legalább F 50

Színválaszték

A Terradur padlószerkezet készíthető antracit, sahara, terracotta, cappuccino, yellowstone és jade színekben, valamint lehetőség van nagy mennyiség esetén egyedi színkeverésre.

vilagossz
Naturszürke
natursz
Világos szürke
kozepsz
Közép szürke
antracitsz
Antracit szürke
sarga
Sárga
okker
Okker
teglav
Téglavörös
zold
ZöldCsomagolás, raktározás

A száraz cementszerű keverék 25 kg-os többrétegű papírzsákban kerül kiszállításra raklapon, zsugorfóliázva. Az alapanyag szavatossága 12 hónap száraz, hűvös tárolás esetén. A beépítésnél alkalmazott Floorseal kiszerelése 25 literes tartályokban történik.

Munkavédelem

A Terradur cementtartalmú száraz anyaggal való munkavégzésnél a cementre vonatkozó általános munkavédelmi előírások az irányadók.

Forgalmazás, minőségellenőrzés

A Terradur padlószerkezet készítését a gyártó cég közvetlenül, vagy helyi megbízottjai segítségével folyamatosan ellenőrzi. Az anyagot a cég közvetlenül szállítja a felhasználási helyre, és felhordását csak az általa, a technológia pontos alkalmazására, kioktatott kivitelezők számára teszi lehetővé. A szerkezet felhasználási lehetőségeiről a gyártó cég szakemberei esetenként adnak tájékoztatást.


Kéregerősített ipari padlók


 Terméknév Armadur  Armatop Armadur S Terradur 
 Kopásállósági osztály  A6  A3  A6  A3
 Chemcure S kezeléssel  *  A1,5  *  *
 Igénybevétel  Közepes  Nagy  Közepes  Közepes
 Olajállóság  igen  igen  igen  igen
 Anyagfelhasználás: kg/m2  4-6  4-6  4-6  7-912-15**

* nem tesztelt
** habarcsos
Vizsgálati eredmények MSZ EN 13892 szabvány szerint