AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

SHIELDJOINT

SHIELDJOINT - dilatációs profil


A SHIELDJOINT szabadalmi oltalom alatt álló újdonság, a mai kor ipari padló igényeinek megfelelően kifejlesztett bentmaradó, a teher átadásra tervezett zsaluzat. A SHIELDJOINT műszaki paraméterei meghaladják a TR34 3. kiadás előírásait.

Betonlemez peremének vasalása


Nincs ütközés a dilatáció szélei között! További dilatáció kitöltőre nincs szükség!

A hagyományos dilatációs rendszert két párhuzamosan futó acél perem jellemzi, melyek a két betonlemez oldalaihoz vannak horgonyozva és az éleket erősítik. Amikor a betontáblák zsugorodnak a kötési folyamat alatt, a szomszédos táblák között hézag keletkezik. Ezt a hézagot ki kell tölteni megfelelő hézagkitöltő anyaggal az épület átadása előtt, továbbá az átadás után 12 hónappal, és bármikor az épület élettartama alatt, hogy a dilatációk mindig megfelelő állapotban legyenek. Ez költséges eljárás és folyamatos karbantartásra van szükség a minőség megőrzésének érdekében. Különféle targoncák haladnak keresztül ezeken a hézagokon, ahol a két acélperem és a kerekek között jelentős ütközés megy végbe. Ennek az ütközésnek a folyományaként magasak a padlófenntartási és a targonca karbantartási költségek.
A SHIELDJOINT két aszimmetrikus acél pro lt tartalmaz, melyek két szembenálló aszimmetrikus lemezekhez vannak erősítve. Ez a szabadalmaztatott újítás „örökös hézagkitöltést” biztosít, tehát erre soha nem is lesz szükség. A SHIELDJOINT ezért feleslegessé teszi a költséges hézagkitöltéseket, csökkenti a felújításokból adódó gyártási idő veszteséget. A SHIELDJOINT aszimmetrikus fedőlapjait egy hosszanti hullámvonallal tervezett speciális trapezoid választóvonal jellemzi, mely lehetővé teszi a lehető legkeskenyebb targonca kerék szélességet is. Így amikor a hézagtágulás eléri a30 mm-es maximumát, a kerekek akkor is érintkeznek a fedőlap mindkét oldalával. Ez a konstrukció kizárja a zökkenésnél fellépő terhelést, mivel a hézag teljesen át van hidalva. A SHIELDJOINT ezért jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket az épület teljes élettartama alatt, szintén csökkenti a karbantartási leállások miatti időkieséseket, továbbá nagyságrendekkel kisebb kiadással lehet számolni a használatos járművek javítási költségeinek csökkenése következtében. Tehát a SHIELDJOINT feleslegessé teszi a fugatömítő használatát, és gyakorlatilag megszünteti az ütközési terhelést.


Tüske konstrukció

A SHIELDJOINT rendszer egyedülálló és forradalmian új. Más hasonló rendszereknél a tüskét centrálisan helyezik el a dilatáción keresztül, mikor a hézag zárva van. Attól a pillanattól, amikor a pro l nyílik, a tüske összekapcsolódás a szabad oldalon lecsökken, ezáltal nem lesz meg mindkét oldalon a dilatáció egyenlő tüske rögzítése. Végső esetben az a veszély áll fent, hogy nagyobb dilatációs tágulás esetén a szabad oldalon megszűnik a tüske rögzítése és a biztonságos teherátvitel. A SHIELDJOINT másképpen működik. Amikor a hézag kinyílik, a SHIELDJOINT úgy helyezkedik el, hogy a tüskék mindkét oldalon egyenlően helyezkedjenek el. Még a maximális 30 mm-es hézagnyílás esetén is 60 mm-es rögzítéssel rendelkezünk mindkét oldalon. A SHIELDJOINT tüskék magas minőségű S355-ös acélból készülnek. (355 kN/ mm2 hajlító szilárdság).


Műanyag persely konstrukció

A műanyag persely célja, hogy átmenetet képezzen az acéltüske és a beton között, illetve, hogy lehetővé tegye a beton elmozdulását mindkét (függőleges, ill. vízszintes) irányban a zsalu szabad oldalán. A cél, hogy elkerüljük a függőleges elmozdulást a szomszédos betonlemezek között, mert ez a beton és a zsalu élettartamának csökkenéséhez vezet. Ezért a SHIELDJOINT műanyag perselyeit úgy terveztük, hogy a betontáblák zsugorodását követni tudják, vagyis mindkét vízszintes irányú mozgást megengedjék. Más dilatációs rendszereknél csak egyirányú, a hézagra merőleges elmozdulások felvételére alkalmasak a perselyek. A SHIELDJOINT olyan felső lapkialakítással is rendelhető, ami nagyobb párhuzamos elmozdulást tesz lehetővé. A betonpadló hosszú távú használhatósága nagyban függ a dilatációs rendszer minőségétől és annak tartósságától.

 

  • 5 mm vastag, 110 mm széles, 1950 mm hosszú aszimmetrikus felső lemez trapezoid vágási vonallal.
  • 5 mm vastag aszimmetrikus támasztó szögvas.
  • 10 mm átmérőjű, 100 mm hosszú tüskék a betonba történő rögzítéshez.
  • Könnyű rögzítő rendszer az acél pro l időleges stabilizálására a betonozás idejére.
  • Egyedülálló aszimmetrikus tüske magas minőségű 355 N/mm2 acélból rendkívüli terheléshez és maximum 30 mm dilatációs hézagnál. 8 és 12 mm vastagságban szállítjuk 650 mm-es távolságokban.
  • Hidegen hengerelt 2 mm vastag acéllemez.
  • Különlegesen vékony (0,75 mm) nagy sűrűségű műanyag persely, mely elősegíti a tüske mozgását a betonban.Egyéb tulajdonságok:

Elemek közti átfedés, végek összekapcsolhatósága, egyszerű rögzítő rendszer. Összekötő elemek és magasság állító elemek széles választéka SHIELDFIX rendszerrel.