AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdf
CHEMCURE S  - Betonpadló utókezelő folyadék

Leírás

A Chemcure S fémszilikátok vizes oldata, amely friss betonra felvitelkor mikrokristály bevonatot képez a pórusokban, csökkenti a nedvesség elpárolgását a beton hatékony szilárdulását elősegítve, növeli kopásállóságát és javítja kémiai ellenálló képességét.

Ugyanúgy, mint a gyanta bázisú kezelő bevonatok, amelyek beépülnek a beton felületébe, a Chemcure S is maradandó részét képezi a felületnek. A beton porozitása csökken, de számos kísérlet különböző bevonatokon és utókezelőkön mind lehúzott, mind besimított betonon bizonyítják, hogy a tapadás nem csökken. Ennek ellenére egyéb tényezők is befolyásolhatják az egyes anyagok tapadását a felszínhez, így javasolt helyszíni próba elvégzése, mennyire kompatibilis a javasolt rendszer.


Előnyök

nem foltosodik, nem mérgező, ideális víztárolókhoz és egyéb vízzáró rendszerekhez, vizes bázisú, ezért rosszul szellőzött helyeken is ajánlott a használata
elősegíti, hogy a beton elérje a maximális hidratációját, szilárdságát, tartósságát és a felszín keménységét
jelentősen csökkenti a zsugorodással együtt járó hajszálrepedések képződését mind vízszintes, mind függőleges irányban
különösen gazdaságos és egyszerű a felvitele permetező berendezés segítségével
szilán kompatibilis.

Műszaki információk

Engedélyezve ivóvíz környezetében a Water Research Council (vízkutatási tanács) által.

Kivitelezés módja

1. Függőleges felszínen a zsalu elbontása után azonnal vizezzük be a felületet tiszta vízzel és permetezzük be Chemcure S-szel. Anyagfelhasználás 5,5 – 6 m2/liter.

2. Vízszintes felületnél bizonyosodjunk meg arról, hogy a felszínen nincs felesleges víz, mielőtt a Chemcure S-t rápermetezzük. Anyagfelhasználás 5,5 – 8 m2/liter.

3. Vigyázzunk, hogy a Chemcure S ne gyűljön össze tócsákban a beton felszínén.

4. Minden szerszámot alaposan meg kell tisztítani a kivitelezés után, és vigyázzunk, hogy üveggel és festett felülettel ne érintkezzen az anyag.

Csomagolás

A Chemcure S-t  210 literes hordókban szállítjuk.

Tárolás

A Chemcure S fagymentes helyen és gyerekektől távol tárolandó. Minden kannát használat után le kell zárni.

 
Egészségügyi és biztonsági előírások

Kivitelezéskor gumikesztyűt, bakancsot és védőszemüveget kell használni. Bőrrel érintkezés esetén szappannal és vízzel le kell mosni, a piszkos ruhát el kell távolítani. Ha szembe kerül, nagy mennyiségű vízzel ki kell mosni és orvosi segítséget kell igénybe venni. Belélegzés esetén a hánytatást ne erőltessük, szintén orvosi segítséget kell igénybe venni.


Fontos tudnivaló

A Chemcure S utókezelő használatakor magas hőmérséklet vagy szél esetén a vízszintes felületet ajánlatos fóliával letakarni a kezelés után pár órára. Ezek a fóliák nem tapadnak a felszínhez és sokszor felhasználhatók. A Chemcure S-t nem szabad besimítás előtt használni. Ha besimítás, vagy kéregerősítő használata után permetezzük fel, javasolt a felület tiszta vízzel történő átmosása a felesleges szilikát eltávolítása érdekében.


Műszaki megjegyzés

Ha a Chemcure S-t a gyártó előírása szerint használják, nem okoz foltosodást. A beton „foltosodása” számos okra vezethető vissza, mellyel kapcsolatban műszaki tanácsokat tudunk adni.

Műszaki információk  
Fajsúly 20°C-on 1,2
Lobbanáspont nem gyúlékony
Fagyáspont -5°C