AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

logo 122x70

EPOPAINT - epoxy gyantás  ipari padló

Általános leírás

Az Epopaint egykomponensű modifikált epoxy gyanta, amely padlók burkolására, illetve aljzatok védelmére szolgál. Az Epopaint -tel festett padlók kopásállók, ellenállnak olajnak, tisztítószereknek, és a legtöbb vegyszernek. Normál körülmények között két rétegben javasolt a használata.

Alkalmazási terület

Az Epopaint ideálisan alkalmazható padlók és más felületek burkolására ipari környezetben, garázsokban, iskolákban, bemutató termekben, raktárakban, stb., ahol pormentes, vegyszer- és kopásálló, színes padlókra van szükség. Az Epopaint használata különösen ajánlott olyan helyeken, ahol fontos, hogy már a kivitelezés napján végleges formájában elkészüljön és igénybe vehető legyen a felület.

Különleges tulajdonságok

 • könnyű és egyszerű kivitelezhetőség
 • közvetlenül felvihető
 • vegyszerálló
 • kopásálló
 • aljzatok széles skáláján alkalmazható
 • pormentes
 • változatos színekben rendelhető
 • impregnált, könnyen tisztítható felület
 • készítés napján már használható
 • nem igényel alapozást
 • gyorsan szárad
 • csúszásgátolt kivitel is lehetséges


Kivitelezés


Az Epopaint aljzatának száraznak, tisztának, olaj- és más vegyi szennyeződéstől mentesnek, valamint kissé érdes felületűnek kell lennie. A betont jó párazáró réteggel kell ellátni és legalább a 4 hetes kort el kell érnie. Az Epopaint felhordása előtt meg kell győződni arról, hogy az aljzat felületén ne legyenek nedves foltok.

Keverjük fel gondosan az anyagot, amíg a színe teljesen egyenletes. nem lesz A felhordás ecsettel vagy hengerrel történhet. Az első réteghez 10%-nyi aromás hígítót kell adagolni. A második réteg felhordása az első réteg száradása után (tapintással ellenőrizhető) megtörténhet, ami normál körülmények között 3 óra.

A második réteg felvitele maximálisan 24 órán belül kell, hogy megtörténjen. A száradás ideje nagyban függ a környezet hőmérsékletétől, a páratartalomtól és a terület szellőzésétől. Amennyiben az egyes rétegek között az előírtnál hosszabb időt hagynak, úgy a felületet finoman meg kell csiszolni és gondosan le kell tisztítani. Lehetséges, hogy csekély eltérés adódik a színekben a különböző időben rendelt tételek között. Ezért, ahol egy területen különböző szállítmányokban érkezett anyagokat használnak fel, ott többlet mennyiség biztosításával törekedni kell a határos felület átkenésére a finom átmenet kialakítása érdekében. A felhordás idején az aljzat hőmérséklete minimum 5°C legyen. Legjobb eredmény 15-20°C közötti hőmérsékletnél érhető el. A kivitelezés alatt gondoskodni kell a terület megfelelő szellőztetéséről.


Biztonsági előírások

Óvakodni kell az anyag bőrre, vagy szembekerülésétől. A munkavégzéshez védőöltözet, szintetikus anyagú kesztyű használata szükséges. Ellenőrizni kell a munkahely megfelelő szellőzését és a munkahelyen szemvédő krémet kell tartani. Lobbanási pont: 32 C.

Műszaki adatok  
Aljzat beton, fa, acél, vakolat
Csomagolás 25 literes kannákban
Tisztítás A szerszámokat használat után azonnal tisztítószerrel ki kell mosni.
Anyagszükséglet 1 liter Epopaint általában 8-12 m2 bevonására elegendő egy rétegben. Az anyagigény nagyban függ az aljzat állapotától. Nagyon rossz, nagyon laza struktúrájú felület esetén 3 vagy 4 réteg is szükséges lehet.
Élettartam Felbontás nélkül az anyag 12 hónapig tárolható száraz helyen.
Színek világos- és középszürke, bordó, zöld, kék, piros, fekete