AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.
GammaJoint - Dilatációs profil

Általános leírás
A Gamma Joint egy forradalmian új dilatációs rendszer, mely a betonban bennmaradó, teherátadásra tervezett zsaluzat. A műszaki paraméterei meghaladják a TR 34 előírásait.
GJ new 800x800
Betonlemez peremének erosítése
Az eddig alkalmazott profilok többségénél egy-egy vastagabb idomacéllal oldották meg az élvédelmet és ehhez hegesztettek befalazó idomokat. Hátrányuk, hogy a hegesztett befalazó idomok elhajolhattak, ill. a nem megfelelő hegesztéseknél letörhettek. A Gamma Joint ezzel szemben lemezből kivágott és meghajlított profilokat használ, melyeknél nincs hegesztés. A hajlítás miatt az eddigi idomacélok vastagságát felére lehetett csökkenteni. Az így kialakított profilok többszörösére növelték az inerciát. Ez a hajlítással szembeni ellenállás lehetővé teszi, hogy kevesebb helyen kelljen megtámasztani a beépített profilokat a betonozás előtt.További előnye, hogy a padló felületén csak 2 x 5 mm vastagságú fémcsík jelenik meg, ami gördülékenyebb áthaladást biztosít a targoncáknak és a kézi emelőknek.
Tüske kialakítása

A Gamma Joint rendszernél a vízszintes nyírótüskék nem centrálisan helyezkednek el a profil zárt állapotban. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a betonzsugorodása közben a megnyíló táblák között a tüske a hosszabbik oldalról áthelyeződjön a centrális állapotba, ami egyenlő teherátadást biztosít mindkét szomszédos betontáblára. Maximális hézagnyílás (30 mm) esetén is 60-60 mm felfekvést biztosít a kialakítás mindkét oldalon. A hagyományos kialakításnál centrális állapotból tolódik el a tüske egy irányba, ami egyenlőtlen teherelosztáshoz vezet a szomszédos betontábláknál.


Muanyag persely kialakítása

A műanyag persely célja, hogy átmenetet képezzen az acéltüske és a beton között, illetve, hogy lehetővé tegye a beton elmozdulását mindkét irányban vízszintesen. További feladata, hogy a szomszédos betontáblák függőleges elmozdulását eggátolják. A hagyományos profiloknál vízszintes elmozdulást csak akkor engednek meg a perselyek, ha először merőleges irányban már elmozdultak, ami egy mezőközépi táblánál nem kiszámítható. 

Nyomtatás