AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdf
FLOORSEAL - akrilgyanta polimer utókezelő

Általános leírás

A Floorseal egy tiszta akrilgyanta polimer oldat, amely átitatja a beton felületét, és egyesíti az utókezelés, a szilárdítás és a felület tömítésének előnyeit. A Floorseal nem bomlik, és végképp beépül a beton szövetébe.

Alkalmazásai

A Floorseal a már meglévő vagy még friss nedves betonpadlóba beivódik, és a felületet pormentes, kopásálló tulajdonsággal ruházza fel. Hatásos utókezelési filmet alkot a friss betonfelületen. A Floorseal még a friss, nedves betont is impregnálja, lezárja és védi.

Különleges tulajdonságok

  • véglegesen megkeményíti a betont
  • megakadályozza a porképződést
  • karbonátosodást akadályozó bevonatot képez
  • nem sárgul
  • a kivitelezést és a tervezést könnyíti
  • átitatja és tartósan védi a betont
  • a betonozás napján fel lehet hordan


A kivitelezés módja

A mindenkori használati utasításban foglaltakat kell figyelembe venni. A Floorseal-t rögtön a beton bedolgozása, az utolsó gépi simítás után fel lehet szórni.

A betonozás befejezése után, ha a felület nem vizes, a Floorseal-t mezőgazdasági típusú szóróberendezéssel, egyenletes eloszlásban kell a betonra szórni. Célszerű a felhasználandó anyagmennyiségnek megfelelő nagyságú felületet előre kijelölni, pl. 5 liter Floorseal megközelítően 50 m2 felületre elegendő.

Erősen szárító hatású körülmények között igyekezzünk a légmozgást és a felületi hőmérsékletet mérsékelni, és amint a Floorseal réteg megszáradt, védjük meg a padlót polietilén fóliával. Nagy melegben a Floorseal-t hűvös helyen, zárt edényben kell tartani felhasználás előtt, ha 0°C alatti hőmérsékleten tároljuk a Floorseal-t besűrűsödhet, és így nehezebb szórni. Pormentesítésre egy réteg bevonat elég, ez matt fényt ad.

A Floorseal a betonfelület utókezelésére is ideális, feltéve, hogy az tiszta és a felületén nincs víz.

A hézagvágáshoz használt víz, illetve kenő-hűtőanyag fehér elszíneződést okozhat, ha a Floorseal még nem keményedett ki teljesen. A Floorseal magában a felületben képez szigetelő-védő réteget. Hidraulika-folyadék, olaj stb. kicsöpögéseket nyomban el kell távolítani, mert ezek foltot hagyhatnak.

Biztonság

Tároljuk fagymentes, jól szellőzött helyen, zárt tartályokban, nyílt lángtól távol. Belégzését, a szembe vagy bőrre kerülését meg kell előzni. A göngyölegen lévő címkét és az egészségvédelmi és biztonságtechnikai adatlapot figyelmesen el kell olvasni.


Műszaki adatok  
Tapadás cementhabarcs tapadása Floorseal kezelt betonhoz: 22N/mm2
Anyagszükséglet 5-12 m2/l
Száradási idő tapintható 2-4 óra után teljes keményedés 24 óra után +20°C-n
Csomagolás 20 literes kannákban
Tárolás 9 hónap eredeti hézagmentesen zárt tartályokban
Lobbanáspont 42°C (Abel, zárttéri)