AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

pdfDENSITOP MT - Ipari padló

densitop mt


Általános leírás

A Densitop MT nagy fizikai igénybevételnek kitett területekhez, illetve padlófelújításhoz tervezett speciális cementbázisú szárazhabarcs, ami különösen nagy kopásállóságú felületet biztosít. A Densitop MT-t vízzel összekeverve egy könnyen bedolgozható, gyorsan kötő anyagot nyerünk amely szagtalan és az egészségre ártalmatlan. A kötés után a Densitop MT hosszú élettartamú felszínt eredményez, ami ideális nagy forgalmú területekre. A könnyű teríthetőség kombinálva az anyag gyors szilárdulásával lehetővé teszi, hogy a padlófelújítást akár néhány óra alatt elvégezzük.


Alkalmazása

A Densitop MT erősen kopásálló réteget biztosít az új padlók részére, és alkalmas öreg, károsodott padlók felújítására is.

Különleges tulajdonságok

tartós, kopásálló, 8 - 12 mm vastag, színezhető, könnyen bedolgozható, gyorsan köt

Alkalmazási mód

Előkészítés

Az új betonpadlónak legalább 4 naposnak kell lennie, mielőtt a Densitop MT-t kivitelezzük. Az aljzatnak olaj, zsír és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lennie. Minden fellazult aljzatdarabot el kell távolítani és utána a felületet pormentesíteni kell. Az aljzatot a kivitelezés előtt legalább 24 órával be kell nedvesíteni, majd a nedves felületet fóliával le kell takarni. A Densitop MT kivitelezése előtt a felesleges vizet el kell távolítani. A Densit Primer-t vízzel összekeverjük (25 kg primer/5,7-6,25 l víz) akár fúrószárral, akár kényszerkeverőben. A Primer-t kefével visszük a felületre a lehető legvékonyabban és ügyelünk arra, hogy a Densitop MT felvitele előtt ne száradjon ki.


Kézi elterítés

A 25 kg-os zsák Densitop MT-hez adjunk 1,7-1,9 liter tiszta vizet és keverjük minimum 8 percig kényszerkeverővel, amíg sima, csomómentes, egyenletes színű keveréket nem kapunk. Az így nyert keveréket talicskával vigyük a helyszínre, öntsük a padlóra, és terítsük szét a kívánt vastagságban. Végül szöges hengerrel távolítsuk el a légzárványokat. A terítést végző munkások viseljenek szöges cipőt, mert az nem hagy nyomot a friss padlón. Ügyeljünk arra, hogy a friss keverés mindig a még nedves, elterített anyaghoz kapcsolódjon és a csatlakozási vonal mentén hengerelhető legyen. A Densitop MT viszkozitása sokkal nagyobb, mint általában az önterülő anyagoké, ezért a terítésnél az aljzat vonalát követi. Amennyiben vízszintes felület elérése a cél, akkor megfelelő zsaluzat közé kell teríteni az anyagot. Minimális terítési hőmérséklet 5 C, az optimális 10 - 25 C között.


Utókezelés

Az Densitop MT a terítést követő 24 óra múlva eléri szilárdságának 50 %-át, tehát használatra kész. Amennyiben a kiszáradás veszélye fenyeget, úgy Aquaseal-lel kell a felületet permetezni. A terítési és utókezelési munkák végeztével a használatban lévő szerszámokat öblítsük le tiszta vízzel az anyag rászáradása előtt. A Densitop MT kiöntése után az eltömődött tágulási hézagokat újra kell vágni és a megfelelő fúgaanyaggal kell kitölteni. A napi munkahézagokat és a meglévő repedéseket ki kell tisztítani, ha szükséges 5 mm szélesen kell bevágni.


Csomagolás

Densit Primer: 25 kg/zsák
Densitop MT: 25 kg/zsák
Aquaseal: 20 literes kanna

Anyagszükséglet

Densit Primer alapozó: 1 kg/m2 - víz elegy keverési arány 25 kg primer/5,7-6,25 l víz
Densitop MT: 2,26 kg/m2/mm (18,08 kg/m2/8 mm )
Aquaseal: 0,1 liter/m2


Technikai adatok

Minimális vastagság: 8 mm
Maximális vastagság: 12 mm
Bedolgozhatóság: 40 perc 20 °C-n
Nyomószilárdság: 165 N/mm2 28 napos korban
Tapadószilárdság: 1,5 N/mm2 (az alapozóval ellátott betonhoz)
Kopásállóság: Böhme 4-5 cm3/50 cm3Ütésállóság: < 2 mm