AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdfDENSITOP LT - Ipari padló

densitop lt

Általános leírás


A Densitop LT nagy fizikai igénybevételnek kitett területekhez, illetve padlófelújításhoz tervezett speciális cementbázisú, mikroszilikát adagolású szárazhabarcs, ami különösen nagy kopásállóságú felületet biztosít. A Densitop LT-t vízzel összekeverve egy könnyen bedolgozható, gyorsan kötő anyagot nyerünk, amely szagtalan és az egészségre ártalmatlan. A kötés után a Densitop LT hosszú élettartamú felszínt eredményez, ami különösen alkalmas húsüzemi felhasználásra, valamint fémmegmunkálással foglalkozó üzemekben, ill. minden nagy forgalmú területre. A könnyű teríthetőség, kombinálva az anyag gyors szilárdulásával lehetővé teszi, hogy a padlófelújítást akár néhány óra alatt elvégezzük, és akár másnap igénybe vegyük.

Alkalmazása


A Densitop LT erősen kopásálló réteget biztosít az új padlók részére, és alkalmas öreg, károsodott padlók felújítására is.

Különleges tulajdonságok

  • tartós, rendkívül kopásálló
  • 15-25 mm vastag
  • magas hőnek ellenáll
  • kémiai ellenálló képesség
  • színezhető
  • gyorsan köt

Alkalmazási mód

Előkészítés

Az új betonpadlónak legalább 4 naposnak kell lennie, mielőtt a Densitop LT-t kivitelezzük. Az aljzat olaj, zsír és egyéb szennyeződésektől mentes legyen. Minden fellazult aljzatdarabot el kell távolítani és utána a felületet pormentesíteni kell. Az aljzatot a kivitelezés előtt marással érdesíteni kell úgy, hogy a felszínen cementtej ne legyen, illetve látszódjon a betonban lévő kavicsadalék. A marás mélysége minimum 2-3 mm legyen, és érje el az új padló vastagságának a harmadát. Az aljzatot a kivitelezés előtt legalább 24 órával be kell nedvesíteni, majd a nedves felületet fóliával le kell takarni. A Densitop LT kivitelezése előtt a felesleges vizet el kell távolítani.
Tiszta padló esetén az alapozás a Densit Primer-rel történik, amit a zsákokon feltüntetett mennyiségű vízzel összekeverünk, akár fúrószárral, akár kényszerkeverőben. A Primer-t erős sörtéjű kefével vigyük fel a felületre, ügyelve arra, hogy a Densitop LT felvitele előtt ne száradjon ki. Enyhén szennyezett, olajos padló esetén műgyantát használunk alapozónak, amit felvitel után sűrűn felszórunk 1-2 mm szemcséjű kaviccsal.


Kézi elterítés

A Densitop LT két komponensét - Densitop Basic és Densidur S 2-4 mm - öntsük a kényszerkeverőbe, majd minden 25 kg Densitop Basic után adjuk hozzá először 2,3-2,5 liter tiszta víz 3/4-ét és keverjük minimum 4 percig, majd a maradék 1/4 rész víz hozzáadása után keverjük újabb 4 percig, amíg sima, csomómentes, egyenletes színű keveréket nem kapunk. Az így nyert keveréket talicskával vigyük a helyszínre, öntsük a padlóra és terítsük szét a kívánt vastagságban az előre lehelyezett zártszelvények között. Vibroléc segítségével tömörítsük és szintezzük a kívánt vastagságban, végül simítógéppel simítsuk le a felületet. Sose használjunk szöges hengert, mert az nyomot hagy a friss padlón. Minimális terítési hőmérséklet 5 °C, az optimális 10 - 25 °C között.


Utókezelés


Az Densitop LT a terítést követő 24 óra múlva eléri szilárdságának 50 %-át, tehát használatra kész. Amennyiben a kiszáradás veszélye fenyeget, úgy a terítést követően azonnal Aquaseal párazáróval kell a felületet permetezni. A terítési és utókezelési munkák végeztével a használatban lévő szerszámokat öblítsük le tiszta vízzel az anyag rászáradása előtt.A Densitop LT kiöntése után az eltömődött tágulási hézagokat újra kell vágni és a megfelelő fugaanyaggal kell kitölteni. A napi munkahézagokat és a meglévő repedéseket ki kell tisztítani, ha szükséges, 5 mm szélesen kell bevágni.


Csomagolás


Densit Primer: 25 kg/zsák
Densitop Basic: 25 kg/zsák
kavics 2-4: 25 kg/zsák
Aquaseal: 20 literes kanna

Anyagszükséglet

Densit Primer alapozó: 1 kg/m2 - víz elegy keverési arány zsákon található utasítás szerint
Densitop Basic: 1,21 kg/m2/mm
kavics 2-4: 1,21 kg/m2/mm
Aquaseal: 0,1 liter/m2

Technikai adatok

Minimális vastagság: 15 mm
Maximális vastagság: 25 mm
Bedolgozhatóság: 40 perc 20 °C-n
Nyomószilárdság: 165 N/mm2 28 napos korban
Tapadószilárdság: 1,5 N/mm2 (az alapozóval ellátott betonhoz)
Kopásállóság: Böhme 5-6 cm3/50 cm3
Ütésállóság: < 2 mm

Információ, tanácsadás

Az MMI Atlas Kft. további információkkal szívesen áll rendelkezésére. Szükség esetén a helyszínen adunk tanácsot partnereinknek.