AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdf

Armour Joint1

ARMOURJOINT - dilatációs profil


Leírás

Az ARMOURJOINT a mai kor ipari padló igényeinek megfelelően kifejlesztett bennmaradó, teherátadásra tervezett zsaluzat. Az ARMOURJOINT műszaki paraméterei meghaladják a TR34 3. kiadás előírásait. Az ARMOURJOINT az esztétikus megjelenést ötvözi az innovatív tervezéssel.

Betonlemez peremének vasalása


Az ARMOURJOINT ellenáll a dilatációkra ható nagy terhelésnek, ugyanakkor a 40 mm mély x 10 mm széles hidegen húzott acél profil védi a betontábla peremét. Az acélhorgonyok segítségével rögzítődik a betonhoz. Minden egyes horgony-hegesztés teszten megy át, így biztosítva a horgony és az acélprofil egységét.

Tüske konstrukció


Az ARMOURJOINT rendszer egyedülálló és forradalmian új. Más hasonló rendszereknél a tüskét centrálisan helyezik el a dilatáción keresztül, mikor a hézag zárva van. Attól a pillanattól, amikor a profil nyílik, a tüske vízszintes felülete a szabad oldalon lecsökken, ezáltal nem lesz egyenlő a tüske rögzítése a dilatáció mindkét oldalán. Végső esetben az a veszély áll fent, hogy nagyobb dilatációs tágulás esetén a szabad oldalon megszűnik a tüske rögzítése és ezáltal a biztonságos teherátvitel. Az ARMOURJOINT másképpen működik. Amikor a hézag kinyílik, az ARMOURJOINT tüskéi úgy helyezkednek el, hogy mindkét oldalon egyenlően fekszenek fel. Még a maximális 30 mm-es hézagnyílás esetén is 60 mm-es rögzítéssel rendelkezünk mindkét oldalon. Az ARMOURJOINT tüskék magas minőségű S355-ös acélból készülnek. (355 kN/mm2 hajlítószilárdság)!

Minden megnyílt dilatációt ArmaJoint fúgatömítővel kell kitölteni a targoncaforgalom által keltett hatások kivédésére. Ezt a tömítőt szükség esetén időről időre ki kell cserélni a dilatáció élettartamának növelése érdekében.

Műanyag persely konstrukció


A műanyag persely célja, hogy átmenetet képezzen az acéltüske és a beton között, illetve, hogy lehetővé tegye a beton elmozdulását mindkét (függőleges, ill. vízszintes) irányban a zsalu szabad oldalán. A cél, hogy elkerüljük a függőleges elmozdulást a szomszédos betonlemezek között, mert ez a beton és a zsalu élettartamának csökkenéséhez vezet. Ezért az ARMOURJOINT műanyag perselyeit úgy terveztük, hogy a betontáblák zsugorodását követni tudják, vagyis mindkét vízszintes irányú mozgást megengedjenek. Más dilatációs rendszereknél csak egyirányú, a hézagra merőleges elmozdulások felvételére alkalmasak a perselyek.

Magas minőségű hidegen húzott 40 mm mély x 10 mm széles vezetőéllel ellátott profil hegyes élekkel a beton jó eldolgozhatóságáért.
10 mm átmérőjű 100 mm hosszú tüskék a betonba történő rögzítéshez.
Könnyű rögzítő rendszer az acél profil időleges stabilizálására a betonozás idejére.
A rendkívüli terheléshez egyedülálló asszimetrikus tüske, magas minőségű 355 N/mm2 acélból, maximum 30 mm dilatációs táguláshoz. 8 és 12 mm vastagságban szállítjuk 600, vagy 430 mm-es tüsketávolságokban.
Hidegen hengerelt 2 mm vastag acéllemez.
Különlegesen vékony (0,75 mm) nagy sűrűségű műanyag persely, mely elősegíti a tüske mozgását a betonban.

Egyéb tulajdonságok:

Elemek közti átfedés, végek összekapcsolhatósága, egyszerű rögzítő rendszer. Összekötő elemek és magasságbeállító elemek széles választéka ARMOURFIX rendszerrel.