AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdf

logo 122x70

ARMATOP - porszórásos ipari padló

ARMATOPÁltalános leírás

Az Armatop korrund adalékkal készülő, nagy szilárdságú szárazkeverék, amelyet monolit padlószerkezetek készítéséhez fejlesztettek ki. A felület ajánlott minden olyan ipari és kereskedelmi épületben és környezetben, ahol a rendkívül  nagy kopásállóság, a hosszú élettartam, az esztétikus megjelenés és a kedvező ár követelmény. Kifejezetten ajánlható ott, ahol fémes mechanikai hatás várható. Gyakori felhasználási területei még a szerelőműhelyek, összeszerelő üzemek, ipari csarnokok, diszkont áruházak, bevásárló központok, autógarázsok.

Különleges tulajdonságok

nagy keménység, kopásállóság

gyors kivitelezhetőség

sima, csúszásmentes felület

pormentes, könnyen tisztítható

esztétikus megjelenés, 7 színben

olajnak, zsírnak, benzinnek ellenáll

kedvező ár, hosszú élettartam

bel- és kültérben egyaránt használható

nem igényel szigetelt aljzatot

Alkalmazási mód

Az elkészült friss, megfelelően betömörített betonpadló első lehúzása után négyzetméterenként 2 kg/m2 Armatop keveréket kell lehetőleg egyenletesen a felületre szórni. Miután a friss betonból kiváló víz a szárazanyagot átitatta, azt simítóval újra le kell húzni. Ennek megtörténte után a második 3 kg/m2 kerül szétterítésre, az elsővel pontosan megegyező módon. Egységesen, bármely szín előállításához 5 kg/m2 alapanyag szükséges, a fentiekben leírtak szerint, két ütemben felhordva. A procedúrát a betontechnológiánál használatos simítógépekkel kell befejezni, vagy kis terület esetén kézi fémsimítóval, amikor a padló már járható. A munka befejezése után legfeljebb 12 órával 0,1 liter/m2 Floorseal, vagy Aquaseal szétpermetezésével zárul le a teljes folyamat. A Floorseal/Aquaseal rendszerben dolgozik az Armatoppal, a felületet kezeli, beépül a beton szövetébe növelve annak kopásállóságát, és elősegíti a felület tisztántartását. A kopásállóság növelésére Chemcure utókezelőt is használhatunk 0,1-0,15 liter/m2 felhasználásával. Az elkészült padló további utókezelésre nem szorul, a betonszerkezet szilárdulása a szokásosnál gyorsabban történik. Olajállóságát és kémiai tulajdonságait tovább javítja a padlónak.

 

 

Műszaki paraméterek

Az anyagot min. C20-as minőségű, tömörített betonba javasoljuk beépíteni. A felhasznált betonaljzat Víz/Cement tényezője 0,45 körül legyen. Az alkalmazáshoz szükséges betonréteg vastagsága minimálisan 6 cm, felső határa nincsen. Az elkészült padlószerkezet kopásállósága a betonénak tízszerese, élettartama gyakorlatilag a betonéval azonos. A besimításra került Armatop 3 mm vastagságban a betonlemez felső rétegébe szervesen beépül, ugyanakkor annak lezárásaként összefüggő, egységes, sima, de csúszásmentes felületet alkot. A padozat hagyományos dilatálását a beépített Armatop réteg nem befolyásolja.

Minőségi garancia

Az Armatop beton adalékanyag megfelelő minőségét az A-257/2006 és az A-2351/2011 ÉME  tanúsítja.

Kopásállóság                 2,09 cm3/50 cm2

Csúszásmentesség          csúszásmentes

                   (lehet csúszásgátló kivitel is)

Fagyállóság                   legalább F 50

Színválaszték

Armatop padlószerkezet készíthető natúr, valamint színkártya alapján hat további színben, melyek a következők: világos-, középszürke, antracit, zöld, cserép vörös, okker.

Egyedi színekről érdeklődjön irodánkban.

Csomagolás, raktározás

A száraz cementszerű keverék 25 kg-os többrétegű papírzsákban kerül kiszállításra raklapon, zsugorfóliázva. Az alapanyag szavatossága 12 hónap száraz, hűvös tárolás esetén. A beépítésnél alkalmazott Floorseal kiszerelése 25 literes tartályokban történik.

Munkavédelem

Az Armatop cementtartalmú szárazanyaggal való munkavégzésnél a cementre vonatkozó általános munkavédelmi előírások az irányadók.

Forgalmazás, minőségellenőrzés

Az Armatop padlószerkezet készítését a gyártó cég közvetlenül, vagy helyi megbízottjai segítségével folyamatosan ellenőrzi. Az anyagot a cég közvetlenül szállítja a felhasználási helyre, és felhordását csak az általa a technológia pontos alkalmazására kioktatott kivitelezők számára teszi lehetővé. A szerkezet felhasználási lehetőségeiről a gyártó cég szakemberei esetenként adnak tájékoztatást.