AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdf

logo 122x70

ARMADUR - Ipari padló

Általános leírás

Az Armadur természetes adalékkal készülő, nagy szilárdságú szárazkeverék, amelyet monolit padlószerkezetek készítéséhez fejlesztettek ki. A felület ajánlott minden olyan ipari és kereskedelmi épületben és környezetben, ahol a nagy kopásállóság, a hosszú élettartam és az olcsó ár követelmény. Különösen alkalmas nagy targoncaforgalomhoz. Gyakori felhasználási területei az áruházak, bevásárló központok raktárai, ipari csarnokok, logisztikai központok, parkolóházak, mélygarázsok, javító műhelyek stb.

Különleges tulajdonságok
  • nagy keménység,
  • kopásállóság gyors kivitelezhetőség sima,
  • csúszásmentes felület pormentes,
  • könnyen tisztítható esztétikus megjelenés,
  • 7 színben olajnak,
  • zsírnak, benzinnek ellenáll olcsó ár,
  • hosszú élettartam bel- és kültérben egyaránt használható nem igényel szigetelt aljzatot


Alkalmazási mód


Az elkészült friss, megfelelően betömörített betonpadló első lehúzása után négyzetméterenként 2 kg/m2 Armadur keveréket kell lehetőleg egyenletesen a felületre szórni. Miután a friss betonból kiváló víz a szárazanyagot átitatta, azt simítóval újra le kell húzni. Ennek megtörténte után a második 3 kg/m2 kerül szétterítésre, az elsővel pontosan megegyező módon. Egységesen, bármely szín előállításához 5 kg/m2 alapanyag szükséges, a fentiekben leírtak szerint, két ütemben felhordva. A procedúrát a más technológiáknál is használatos simítógépekkel (Tremix simítóval) kell befejezni, vagy kis terület esetén kézi fémsimítóval, amikor a padló már járható. A munka befejezése után legfeljebb 12 órával 0,1 liter/m2 Floorseal szétpermetezésével zárul le a teljes folyamat. A Floorseal rendszerben dolgozik az Armadurral, a felületet kezeli, beépül a beton szövetébe növelve annak kopásállóságát, és elősegíti a felület tisztántartását. Az elkészült padló további utókezelésre nem szorul, a betonszerkezet szilárdulása a szokásosnál gyorsabban történik.


Műszaki paraméterek

Az anyagot minimum C20-as minőségű, tömörített betonba javasoljuk beépíteni, a részletes technológiai leírás alapján (techn. 004/95). Az alkalmazáshoz szükséges betonréteg vastagsága minimálisan 6cm, felső határa nincsen. Az elkészült padlószerkezet kopásállósága a betonénak nyolcszorosa, élettartama gyakorlatilag a betonéval azonos. A besimításra került Armadur 3 mm vastagságban a betonlemez felső rétegébe szervesen beépül, ugyanakkor annak lezárásaként összefüggő, egységes, sima, de csúszásmentes felületet alkot. A padozat hagyományos dilatálását a beépített Armadur réteg nem befolyásolja.


Minőségi garancia

Az Armadur beton adalékanyag megfelelő minőségét az A-257/2006 ÉME tanúsítja Kopásállóság: 3,9 cm3/50 cm2 Csúszásmentesség: csúszásmentes (lehet csúszásgátló kivitel is) Fagyállóság: legalább F 50

Színválaszték

Armadur padlószerkezet készíthető natúr, valamint színkártya alapján hét további színben, melyek a következők:

vilagossz
Naturszürke
natursz
Világos szürke
kozepsz
Közép szürke
antracitsz
Antracit szürke
sarga
Sárga
okker
Okker
teglav
Téglavörös
zold
Zöld


Csomagolás, raktározás

A száraz cementszerű keverék 25 kg-os többrétegű papírzsákban kerül kiszállításra raklapon, zsugorfóliázva. Az alapanyag szavatossága 12 hónap száraz, hűvös tárolás esetén. A beépítésnél alkalmazott Floorseal kiszerelése 25 literes tartályokban történik.

Munkavédelem

Az Armadur cementtartalmú száraz anyaggal való munkavégzésnél a cementre vonatkozó általános munkavédelmi előírások az irányadók.

Forgalmazás, minőségellenőrzés

Az Armadur padlószerkezet készítését a gyártó cég közvetlenül, vagy helyi megbízottjai segítségével folyamatosan ellenőrzi. Az anyagot a cég közvetlenül szállítja a felhasználási helyre, és felhordását csak az általa, a technológia pontos alkalmazására, kioktatott kivitelezők számára teszi lehetővé. A szerkezet felhasználási lehetőségeiről a gyártó cég szakemberei esetenként adnak tájékoztatást.

 

Kéregerősített ipari padlók

 Terméknév Armadur  Armatop Armadur S Terradur 
 Kopásállósági osztály  A6  A3  A6  A3
 Chemcure S kezeléssel  *  A1,5  *  *
 Igénybevétel  Közepes  Nagy  Közepes  Közepes
 Olajállóság  igen  igen  igen  igen
 Anyagfelhasználás: kg/m2  4-6  4-6  4-6  7-912-15**

* nem tesztelt
** habarcsos
Vizsgálati eredmények MSZ EN 13892 szabvány szerint