AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdf


logo 122x70

ARMADUR S - Ipari padló

Általános leírás

Az Armadur S szulfátálló cementből készülő, nagy szilárdságú szárazkeverék, amelyet monolit padlószerkezetek készítéséhez fejlesztettek ki. A felület ajánlott minden olyan ipari-mezőgazdasági és kereskedelmi épületben és környezetben, ahol a nagy kopásállóság, só-szulfátállóság, a hosszú élettartam, az esztétikus megjelenés és a kedvező ár követelmény. Különösen ajánlott állattenyésztési, növényfeldolgozási és hulladékgazdálkodási területeken, ahol a fokozott kémiai ellenállás követelmény. Gyakori felhasználási területei még a diszkont áruházak, bevásárló központok, autógarázsok, javító műhelyek stb.


Különleges tulajdonságok


 • szulfátállóság
 • nagy keménység,
 • kopásállóság
 • gyors kivitelezhetőség sima,
 • csúszásmentes felület
 • pormentes, könnyen tisztítható
 • esztétikus megjelenés
 • 7 színben olajnak, zsírnak, benzinnek ellenáll
 • kedvező ár, hosszú élettartam
 • bel- és kültérben egyaránt használható
 • nem igényel szigetelt aljzatot


Alkalmazási mód

Az elkészült friss, megfelelően betömörített betonpadló első lehúzása után négyzetméterenként 2 kg/m2 Armadur S keveréket kell lehetőleg egyenletesen a felületre szórni. Miután a friss betonból kiváló víz a szárazanyagot átitatta, azt simítóval újra le kell húzni. Ennek megtörténte után a második 3 kg/m2 kerül szétterítésre, az elsővel pontosan megegyező módon. Egységesen, bármely szín előállításához 5 kg/m2 alapanyag szükséges, a fentiekben leírtak szerint, két ütemben felhordva. A procedúrát a betontechnológiánál használatos simítógépekkel kell befejezni, vagy kis terület esetén kézi fémsimítóval, amikor a padló már járható. A munka befejezése után legfeljebb 12 órával 0,1 liter/m2 Floorseal szétpermetezésével zárul le a teljes folyamat. A Floorseal rendszerben dolgozik az Armadur S-el, a felületet kezeli, beépül a beton szövetébe, növelve annak kopásállóságát, és elősegíti a felület tisztántartását. A kopásállóság növelésére Chemcure utókezelőt is használhatunk 0,1-0,15 liter/m2 felhasználásával. Az elkészült padló további utókezelésre nem szorul, a betonszerkezet szilárdulása a szokásosnál gyorsabban történik.


Műszaki paraméterek

Az anyagot min. C20-as minőségű, tömörített betonba javasoljuk beépíteni. A felhasznált betonaljzat Víz/Cement tényezője 0,45 körül legyen. Az alkalmazáshoz szükséges betonréteg vastagsága minimálisan 6 cm, felső határa nincsen. Az elkészült padlószerkezet kopásállósága a betonénak nyolcszorosa, élettartama gyakorlatilag a betonéval azonos. A besimításra került Armadur S 3 mm vastagságban a betonlemez felső rétegébe szervesen beépül, ugyanakkor annak lezárásaként összefüggő, egységes, sima, de csúszásmentes felületet alkot. A padozat hagyományos dilatálását a beépített Armadur S réteg nem befolyásolja.


Minőségi garancia


Az Armadur S beton adalékanyag megfelelő minőségét az A-257/2006 és az A-2351/2011 ÉME tanúsítja.

Kopásállóság

3,9 cm3/50 cm2
Csúszásmentesség: csúszásmentes
(lehet csúszásgátló kivitel is)
Fagyállóság legalább: F 50

Színválaszték

Armadur S padlószerkezet készíthető natúr, valamint színkártya alapján hat további színben, melyek a következők: 

vilagossz
Naturszürke
natursz
Világos szürke
kozepsz
Közép szürke
antracitsz
Antracit szürke
sarga
Sárga
okker
Okker
teglav
Téglavörös
zold
Zöld

Egyedi színekről érdeklődjön irodánkban.

Csomagolás, raktározás

A száraz cementszerű keverék 25 kg-os többrétegű papírzsákban kerül kiszállításra raklapon, zsugorfóliázva. Az alapanyag szavatossága 12 hónap száraz, hűvös tárolás esetén. A beépítésnél alkalmazott Floorseal kiszerelése 25 literes tartályokban történik.

Munkavédelem


Az Armadur S cementtartalmú száraz anyaggal való munkavégzésnél a cementre vonatkozó általános munkavédelmi előírások az irányadók.

Forgalmazás, minőségellenőrzés

Az Armadur S padlószerkezet készítését a gyártó cég közvetlenül, vagy helyi megbízottjai segítségével folyamatosan ellenőrzi. Az anyagot a cég közvetlenül szállítja a felhasználási helyre, és felhordását csak az általa a technológia pontos alkalmazására kioktatott kivitelezők számára teszi lehetővé. A szerkezet felhasználási lehetőségeiről a gyártó cég szakemberei esetenként adnak tájékoztatást.
 
Kéregerősített ipari padlók

 Terméknév Armadur  Armatop Armadur S Terradur 
 Kopásállósági osztály  A6  A3  A6  A3
 Chemcure S kezeléssel  *  A1,5  *  *
 Igénybevétel  Közepes  Nagy  Közepes  Közepes
 Olajállóság  igen  igen  igen  igen
 Anyagfelhasználás: kg/m2  4-6  4-6  4-6  7-912-15**

* nem tesztelt
** habarcsos
Vizsgálati eredmények MSZ EN 13892 szabvány szerint