AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c
facebook     youtube     google plus
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

pdf

logo 122x70

ARMADUR

Általános leírás

Az Armadur természetes adalékkal készülő, nagy szilárdságú szárazkeverék, amelyet monolit padlószerkezetek készítéséhez fejlesztettek ki. A felület ajánlott minden olyan ipari és kereskedelmi épületben és környezetben, ahol a nagy kopásállóság, a hosszú élettartam és az olcsó ár követelmény. Különösen alkalmas nagy targoncaforgalomhoz. Gyakori felhasználási területei az áruházak, bevásárló központok raktárai, ipari csarnokok, logisztikai központok, parkolóházak, mélygarázsok, javító műhelyek stb.

Különleges tulajdonságok
  • nagy keménység,
  • kopásállóság gyors kivitelezhetőség sima,
  • csúszásmentes felület pormentes,
  • könnyen tisztítható esztétikus megjelenés,
  • 7 színben olajnak,
  • zsírnak, benzinnek ellenáll olcsó ár,
  • hosszú élettartam bel- és kültérben egyaránt használható nem igényel szigetelt aljzatot


Alkalmazási mód


Az elkészült friss, megfelelően betömörített betonpadló első lehúzása után négyzetméterenként 2 kg/m2 Armadur keveréket kell lehetőleg egyenletesen a felületre szórni. Miután a friss betonból kiváló víz a szárazanyagot átitatta, azt simítóval újra le kell húzni. Ennek megtörténte után a második 3 kg/m2 kerül szétterítésre, az elsővel pontosan megegyező módon. Egységesen, bármely szín előállításához 5 kg/m2 alapanyag szükséges, a fentiekben leírtak szerint, két ütemben felhordva. A procedúrát a más technológiáknál is használatos simítógépekkel (Tremix simítóval) kell befejezni, vagy kis terület esetén kézi fémsimítóval, amikor a padló már járható. A munka befejezése után legfeljebb 12 órával 0,1 liter/m2 Floorseal szétpermetezésével zárul le a teljes folyamat. A Floorseal rendszerben dolgozik az Armadurral, a felületet kezeli, beépül a beton szövetébe növelve annak kopásállóságát, és elősegíti a felület tisztántartását. Az elkészült padló további utókezelésre nem szorul, a betonszerkezet szilárdulása a szokásosnál gyorsabban történik.


Műszaki paraméterek

Az anyagot minimum C20-as minőségű, tömörített betonba javasoljuk beépíteni, a részletes technológiai leírás alapján (techn. 004/95). Az alkalmazáshoz szükséges betonréteg vastagsága minimálisan 6cm, felső határa nincsen. Az elkészült padlószerkezet kopásállósága a betonénak nyolcszorosa, élettartama gyakorlatilag a betonéval azonos. A besimításra került Armadur 3 mm vastagságban a betonlemez felső rétegébe szervesen beépül, ugyanakkor annak lezárásaként összefüggő, egységes, sima, de csúszásmentes felületet alkot. A padozat hagyományos dilatálását a beépített Armadur réteg nem befolyásolja.


Minőségi garancia

Az Armadur beton adalékanyag megfelelő minőségét az A-257/2006 ÉME tanúsítja Kopásállóság: 3,9 cm3/50 cm2 Csúszásmentesség: csúszásmentes (lehet csúszásgátló kivitel is) Fagyállóság: legalább F 50

Színválaszték

Armadur padlószerkezet készíthető natúr, valamint színkártya alapján hét további színben, melyek a következők:

vilagossz
Naturszürke
natursz
Világos szürke
kozepsz
Közép szürke
antracitsz
Antracit szürke
sarga
Sárga
okker
Okker
teglav
Téglavörös
zold
Zöld


Csomagolás, raktározás

A száraz cementszerű keverék 25 kg-os többrétegű papírzsákban kerül kiszállításra raklapon, zsugorfóliázva. Az alapanyag szavatossága 12 hónap száraz, hűvös tárolás esetén. A beépítésnél alkalmazott Floorseal kiszerelése 25 literes tartályokban történik.

Munkavédelem

Az Armadur cementtartalmú száraz anyaggal való munkavégzésnél a cementre vonatkozó általános munkavédelmi előírások az irányadók.

Forgalmazás, minőségellenőrzés

Az Armadur padlószerkezet készítését a gyártó cég közvetlenül, vagy helyi megbízottjai segítségével folyamatosan ellenőrzi. Az anyagot a cég közvetlenül szállítja a felhasználási helyre, és felhordását csak az általa, a technológia pontos alkalmazására, kioktatott kivitelezők számára teszi lehetővé. A szerkezet felhasználási lehetőségeiről a gyártó cég szakemberei esetenként adnak tájékoztatást.

 

Kéregerősített ipari padlók

 Terméknév Armadur  Armatop Armadur S Terradur 
 Kopásállósági osztály  A6  A3  A6  A3
 Chemcure S kezeléssel  *  A1,5  *  *
 Igénybevétel  Közepes  Nagy  Közepes  Közepes
 Olajállóság  igen  igen  igen  igen
 Anyagfelhasználás: kg/m2  4-6  4-6  4-6  7-912-15**

* nem tesztelt
** habarcsos
Vizsgálati eredmények MSZ EN 13892 szabvány szerint