AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c
facebook     youtube     google plus
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

pdf
ARMA JOINT 
egykomponensű polyurethane hézagkitöltő

 

A ARMA-JOINT egykomponensű polyurethane szigetelő anyag vízszintes és függőleges hézagokhoz. A termék használható padlók, falak, csempék hézagainak kitöltésére. Az anyag különösen ajánlott olyan helyeken, ahol fontos a kitöltő szilárdsága és rugalmassága annak vízálló és kémiai ellenálló tulajdonságával együtt. A ARMA-JOINT felhasználható kültéren is, különösen beton táblák és előgyártott elemek hézagainak kitöltésekor.


Különleges tulajdonságok

  • nagy mechanikai terhelésnél használható
  • szilárdság a rugalmasság megőrzésével
  • kiváló tapadás az aljzathoz
  • kémiai ellenálló képesség
  • ellenáll a kültéri hatásoknak


Használati utasítás

Alap előkészítése

A ARMA-JOINT-ot az aljzat alapos mechanikai előkészítése után lehet használni. Az aljzatnak olaj, zsír és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lennie. Az érintkező felületnek száraznak, minimum 28 naposnak kell lennie. Más felület esetén a kompatibilitás elvégzése ajánlott mind a tapadás, mind a kémiai ellenállás szempontjából.


Kivitelezés

A nagyobb esztétikai hatás elérése érdekében ajánlott tapadó szalag elhelyezése a hézag teljes hosszában. A kitöltőt óvatosan bele kell nyomni a hézagokba úgy, hogy elkerüljük buborékok képződését, melyek a későbbiekben hibákat eredményezhetnek. Nagyon széles hézagokat fokozatosan, három lépésben kell kitölteni - először a két szélén, azután középen. A vékonyabb hézagok kitöltése egy menetben történik a kitöltő pisztoly segítségével. Jó esztétikai hatás érhető el a kitöltőnek rögtön a kivitelezés utáni szappanos vízzel történő bevonásával. Csak ezután távolítsuk el a ragasztó szalagot.


Hőmérsékleti korlátok

A környezeti hőmérséklet +5°C és +40°C között legyen. A megszilárdult kitöltő megtartja tulajdonságait -40°C és + 80°C között.

Szilárdulási idő

A kitöltő felszíne 30-40 perc alatt szilárdul meg, míg 3 mm vastagságban a teljes szilárdulás 24 óra után következik be 23°C-n.Az ARMA-JOINT-ot szürke színben szállítjuk.

Tárolás

A szállítás időpontjától számított 12 hónapon belül, felbontatlan csomagolásban. Tároljuk jól szellőző helyen. A hőmérséklet ne legyen több 30°C-nál, és óvjuk a fagytól is.

Egészségvédelem, biztonsági előírások

Jól szellőző helyen tároljuk a fagytól és magas hőmérséklettől óvva. Kerüljük a bőrrel és a szemmel való érintkezést. A kivitelezés helyén biztosítsuk a szellőzést. A további fontos egészségvédelmi információk a biztonságtechnikai adatlapon találhatók.

Technikai adatok  
Keménység (SHORE A) 50 a DIN 53505 szerint
Szakadási nyúlás >700 % az ISO 7389 szerint
Fajlagos zsugorodás Minimum 90 % az ISO 7389 szerint
Súlytérfogat (sűrűség) 3
1.200 kg/m - DIN 53505 szerint, 20°C-n
Csomagolás műanyag csomag, 600 ml