AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

pdf
Armajoint 
egykomponensű polyurethane hézagkitöltő

 

Az Armajoint egykomponensű polyurethane szigetelő anyag vízszintes és függőleges hézagokhoz. A termék használható padlók, falak, csempék hézagainak kitöltésére. Az anyag különösen ajánlott olyan helyeken, ahol fontos a kitöltő szilárdsága és rugalmassága annak vízálló és kémiai ellenálló tulajdonságával együtt. Az Armajoint felhasználható kültéren is, különösen betontáblák és előgyártott elemek hézagainak kitöltésekor.


Különleges tulajdonságok

  • nagy mechanikai terhelésnél használható
  • szilárdság a rugalmasság megőrzésével
  • kiváló tapadás az aljzathoz
  • kémiai ellenálló képesség
  • ellenáll a kültéri hatásoknak


Használati utasítás

Alap előkészítése

Az Armajoint-ot az aljzat alapos mechanikai előkészítése után lehet használni. Az aljzatnak olaj, zsír és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lennie. Az érintkező felületnek száraznak, minimum 28 naposnak kell lennie. Más felület esetén a kompatibilitás elvégzése ajánlott mind a tapadás, mind a kémiai ellenállás szempontjából.


Kivitelezés

A nagyobb esztétikai hatás elérése érdekében ajánlott tapadó szalag elhelyezése a hézag teljes hosszában. A kitöltőt óvatosan bele kell nyomni a hézagokba úgy, hogy elkerüljük buborékok képződését, melyek a későbbiekben hibákat eredményezhetnek. Nagyon széles hézagokat fokozatosan, három lépésben kell kitölteni - először a két szélén, azután középen. A vékonyabb hézagok kitöltése egy menetben történik a kitöltő pisztoly segítségével. Jó esztétikai hatás érhető el a kitöltőnek rögtön a kivitelezés utáni szappanos vízzel történő bevonásával. Csak ezután távolítsuk el a ragasztó szalagot.


Hőmérsékleti korlátok

A környezeti hőmérséklet +5°C és +40°C között legyen. A megszilárdult kitöltő megtartja tulajdonságait -40°C és + 80°C között.

Szilárdulási idő

A kitöltő felszíne 30-40 perc alatt szilárdul meg, míg 3 mm vastagságban a teljes szilárdulás 24 óra után következik be 23°C-n.Az Armajoint-ot szürke színben szállítjuk.

Tárolás

A szállítás időpontjától számított 12 hónapon belül, felbontatlan csomagolásban. Tároljuk jól szellőző helyen. A hőmérséklet ne legyen több 30°C-nál, és óvjuk a fagytól is.

Egészségvédelem, biztonsági előírások

Jól szellőző helyen tároljuk a fagytól és magas hőmérséklettől óvva. Kerüljük a bőrrel és a szemmel való érintkezést. A kivitelezés helyén biztosítsuk a szellőzést. A további fontos egészségvédelmi információk a biztonságtechnikai adatlapon találhatók.

Technikai adatok  
Keménység (SHORE A) 50 a DIN 53505 szerint
Szakadási nyúlás >700 % az ISO 7389 szerint
Fajlagos zsugorodás Minimum 90 % az ISO 7389 szerint
Súlytérfogat (sűrűség) 3
1.200 kg/m3 - DIN 53505 szerint, 20°C-n
Csomagolás 600 ml/hurka