AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

pdf

AQUASEAL -  vízbázisú beton utókezelő

 

Az Aquaseal egy polyakrilát diszperzió, vízbázisú folyékony membrán, melyet a frissen kivitelezett beton felületére kell permetezni, vagy hengerrel felvinni. A termék kifejezetten frissen kivitelezett betonpadlók, illetve javító habarcsok impregnálására szolgál. Használata csökkenti a nedvesség párolgását a beton korai szakaszában, kiküszöböli a mikrorepedések létrejöttét, javítja a felület kopásállóságát és ellenálló képességét.

Különleges tulajdonságok

könnyű kivitelezés

vízbázisú termék

helyettesíti a beton további locsolását

javítja a felszín keménységét

kiküszöböli a mikrorepedések kialakulásának kockázatát

beton elkészültével megegyező napon lehet felvinni

Alkalmazási mód

Az alap előkészítése

Az Aquaseal-et a frissen kivitelezett betonra kell felvinni annak végső mechanikai megmunkálása után. A betonnak víztől és szennyeződéstől mentesnek kell lennie.

Kivitelezés

Tipikus kivitelezési módja javító habarcsra vagy porszórásos padlóra történik.

Az alapot fel kell osztani olyan területekre, ahol az utókezelő meghatározott mennyiségét használjuk fel. Az Aquaseal-et rá kell permetezni a felületre, de felhordása lehetséges ecsettel vagy hengerrel is. Egy réteg általában elegendő a felület hatékony védelmére.

Az utókezelő kiszáradása után annak fennmaradó részét, mely nem hatol bele az aljzatba, nem kell letisztítani, azt a szokásos forgalom lépésről-lépésre letisztítja. A terméket frissen kivitelezett betonon használva a felület utókezelést és védelmet kap a gyors nedvességvesztés ellen. Az Aquaseal nagyobb védelmet nyújt a víz és olaj behatolással szemben, ennek ellenére az olajszennyeződést ajánlatos gyorsan letisztítani a foltok kialakulásának elkerülése érdekében. A dilatáció vágásánál keletkező foltok helyi elszíneződést okozhatnak ott, ahol az Aquaseal még nem teljesen száraz.

Ha bármilyen más bevonatot helyeznek az Aquaseal-el kezelt felületre, szükséges egy kompatibilitás teszt elvégzése egy kisebb területen.

 

Technikai adatok

Sűrűség           (térfogat/súly) 1050 kg/m3 ±5%

Csomagolás      20 vagy 120 literes tartály

Anyagfelhasználás       5-7 m2/liter/1 réteg

Száradási idő  

A felület 20°C fokon 2-4 óra között lesz érintésre száraz. A teljes szárazságot 24 óra elteltével éri el, 20°C fokon.

Utókezelői hatékonyság

90 %-os áteresztő képesség csökkentés, 7 m2/ literes anyagfelhasználás esetén, összehasonlítva a kezeletlen betonnal.

Felhasználhatóság

6 hónap a szállítástól, felbontatlan, eredeti tartályokban. Fagytól és magas hőmérséklettől óvni kell.

Szerszámok tisztántartása

A permetezőt alaposan le kell mosni tiszta vízzel. Ne használjunk olyan permetezőt, mellyel korábban szilikonos anyagot permeteztünk.

Munkavédelem

Az Aquaseal nem mérgező anyag. Használjunk védőruházatot, melynek része a megfelelő szemüveg és védőkesztyű is. Ha az anyag a szemünkbe kerül, alaposan mossuk ki tiszta vízzel. Lenyelés esetén azonnal forduljon orvoshoz. Az anyagot ne lélegezzük be. Ha bőrre kerül, szappannal és vízzel azonnal mossuk le. További információért olvassa el a csomagoláson lévő címkét.

Információ, tanácsadás

 

Az MMI Atlas Kft. további információkkal áll szíves rendelkezésére a lenti címen.