AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

pdf

AQUASEAL -  viaszbázisú folyékony membrán

Általános leírás

Az Aquaseal egy viaszbázisú folyékony membrán, melyet a frissen kivitelezett beton felületére kell permetezni, vagy hengerrel felvinni. A termék kifejezetten frissen kivitelezett betonpadlók, illetve javító habarcsok impregnálására szolgál. Használata csökkenti a nedvesség párolgását a beton korai szakaszában, kiküszöböli a mikrorepedések létrejöttét, javítja a felület kopásállóságát és ellenálló képességét.


Különleges tulajdonságok

  • könnyű kivitelezés
  • vízbázisú termék
  • helyettesíti a beton további locsolását
  • javítja a felszín keménységét
  • kiküszöböli a mikrorepedések kialakulásának kockázatát
  • beton elkészültével megegyező napon lehet felvinniAz alap előkészítése

Az Aquaseal-t a frissen kivitelezett betonra kell felvinni annak végső mechanikai megmunkálása után. A betonnak víztől és szennyeződéstől mentesnek kell lennie.

Kivitelezés

Tipikus kivitelezési módja javító habarcsra vagy porszórásos padlóra történik.
Az alapot fel kell osztani olyan területekre, ahol az utókezelő meghatározott mennyiségét használjuk fel. Az Aquaseal-t rá kell permetezni a felületre, de felhordása lehetséges ecsettel vagy hengerrel is. Egy réteg általában elegendő a felület hatékony védelmére.

Az utókezelő kiszáradása után annak fennmaradó részét, mely nem hatol bele az aljzatba, nem kell letisztítani, azt a szokásos forgalom lépésről-lépésre letisztítja. A terméket frissen kivitelezett betonon használva a felület utókezelést és védelmet kap a gyors nedvességvesztés ellen. Az Aquaseal nagyobb védelmet nyújt a víz és olaj behatolással szemben, ennek ellenére az olajszennyeződést ajánlatos gyorsan letisztítani a foltok kialakulásának elkerülése érdekében. A dilatáció vágásánál keletkező foltok helyi elszíneződést okozhatnak ott, ahol az Aquaseal még nem teljesen száraz.
Ha bármilyen más bevonatot helyeznek az Aquaseal-lel kezelt felületre, szükséges egy kompatibilitás teszt elvégzése egy kisebb területen.


Technikai adatok

Sűrűség: (térfogat/súly) 1050 kg/m3 ±5%

Csomagolás: 20 vagy 120 literes tartály

Anyagfelhasználás: 0.1/liter/nm

Száradási idő: a felület 20 °C fokon 2-4 óra között lesz érintésre száraz. A teljes szárazságot 24 óra elteltével éri el, 20 °C fokon.

Utókezelői hatékonyság: 90 %-os áteresztő képesség csökkenés 7 m2/literes anyagfelhasználás esetén, összehasonlítva a kezeletlen betonnal.

Felhasználhatóság: 6 hónap a szállítástól, felbontatlan, eredeti tartályokban. Fagytól és magas hőmérséklettől óvni kell.

Szerszámok tisztántartása: a permetezőt alaposan le kell mosni tiszta vízzel. Ne használjunk olyan permetezőt, mellyel korábban szilikonos anyagot permeteztünk.

Munkavédelem

Az Aquaseal nem mérgező anyag. Használjunk védőruházatot, melynek része a megfelelő szemüveg és védőkesztyű is. Ha az anyag a szemünkbe kerül, alaposan mossuk ki tiszta vízzel. Lenyelés esetén azonnal forduljon orvoshoz. Az anyagot ne lélegezzük be. Ha bőrre kerül, szappannal és vízzel azonnal mossuk le. További információért olvassa el a csomagoláson lévő címkét.