AZ IPARI PADLÓK SZAKÉRTŐJE!               telephone    +36 1 212 7265            mail   Levél küldés           place    1015 Budapest, Szabó Ilonka utca 63/c

facebook     youtube     google plus

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

AQUABEX -viaszbázisú folyékony membrán

Általános leírás

Az Aquabex egy viaszbázisú folyékony membrán, melyet a frissen kivitelezett beton felületére kell permetezni, vagy hengerrel felvinni. A termék kifejezetten frissen kivitelezett betonpadlók, illetve javító habarcsok impregnálására lett alkotva. Használata csökkenti a nedvesség párolgását a beton korai szakaszában, kiküszöböli a mikrorepedések létrejöttét, javítja a felület kopásállóságát és ellenálló képességét.

Különleges tulajdonságok

könnyű kivitelezés vízbázisú termék helyettesíti a beton további locsolását javítja a felszín keménységét kiküszöböli a mikrorepedések kialakulásának kockázatát beton elkészültével megegyező napon lehet felvinni

Alkalmazási mód

Az alap előkészítése Az Aquabex-et a frissen kivitelezett betonra kell felvinni annak végső mechanikai megmunkálása után. A betonnak víztől és szennyeződéstől mentesnek kell lennie.

Kivitelezés

Tipikus kivitelezési módja Panbex javító habarcsra vagy porszórásos padlóra történik.

Az alapot fel kell osztani olyan területekre, ahol az utókezelő meghatározott mennyiségét használjuk fel. Az Aquabex-et rá kell permetezni a felületre, de felhordása lehetséges ecsettel vagy hengerrel is. Egy réteg általában elegendő a felület hatékony védelmére.

Különösen száraz és huzatos körülmények között - miután az Aquabex-et felvittük - ajánlatos a felületet textillel, vagy műanyag fóliával leteríteni, hogy óvjuk a közvetlen széltől és a gyors kiszáradástól. Az utókezelő kiszáradása után annak fennmaradó részét, mely nem hatol bele az aljzatba, nem kell letisztítani, azt a szokásos forgalom lépésről-lépésre letisztítja. A terméket frissen kivitelezett betonon használva a felület utókezelést és védelmet kap a gyors nedvesség vesztés ellen.

Az Aquabex nagyobb védelmet nyújt a víz és olaj behatolással szemben, ennek ellenére az olaj szennyeződést ajánlatos gyorsan letisztítani a foltok kialakulásának elkerülése érdekében. A dilatáció vágásánál keletkező foltok helyi elszíneződést okozhatnak ott, ahol az Aquabex még nem teljesen száraz.


Ha bármilyen más bevonatot helyeznek az Aquabex-szel kezelt felületre, szükséges egy kompatibilitás teszt elvégzése egy kisebb területen.

Száradási idő

A felület 20 C fokon 2-4 óra között lesz érintésre száraz. A teljes szárazságot 24 óra elteltével éri el, 20 C fokon

Utókezelői hatékonyság

90%-os áteresztő képesség csökkentés, 7 m2/ literes anyagfelhasználás esetén, összehasonlítva a kezeletlen betonnal.

Felhasználhatóság

6 hónap a szállítástól, felbontatlan, eredeti tartályokban. Fagytól és magas hőmérséklettől óvni kell.

Szerszámok tisztán tartása

A permetezőt alaposan le kell mosni tiszta vízzel. Ne használjunk olyan permetezőt, mellyel korábban szilikonos anyagot permeteztünk.

Munkavédelem

Az Aquabex nem mérgező anyag. Használjunk védő ruházatot, melynek része a megfelelő szemüveg és védőkesztyű is. Ha az anyag a szemünkbe kerül alaposan mossuk ki tiszta vízzel. Lenyelés esetén azonnal forduljon orvoshoz. Az anyagot ne lélegezzük be. Ha bőrre kerül szappannal és vízzel azonnal mossuk le. További információért olvassa el a csomagoláson lévő címkét.


Információ, tanácsadás

A csehországi Brno-ban található Panbex s.r.o. magyarországi megbízottja az MMI Atlas, amely további információkkal áll szíves rendelkezésére a fenti címen.


Technikai adatok  
Sűrűség (térfogat/súly) 1050 kg/m3 5%+-
Csomagolás 15 vagy 200 literes tartály
Anyagfelhasználás 5-7 m2/liter/1 réteg